Nytårsangst

Er din hund bange for fyrværkeri?

Nogle hunde er så bange for fyrværkeri, at de har brug for angstdæmpende medicin hele "fyrværkerisæsonen". Det kan være en meget svær tid for både hunde og deres ejere. Heldigvis kan man gøre meget for at forebygge angsten.

Det er vigtigt at man ikke på forhånd antager at hunden bliver bange for fyrværkeri. Man skal således ikke stoppe med at gå aftentur i december af frygt for en reaktion fra hunden. Derimod er det vigtigt at hunden hører få ”skud” hver dag på lang afstand. På denne måde vil hunden lære, at der ikke sker noget grimt.

Nytårsaften er det en god idé, at tage sig lidt af hunden før det bliver mørkt.

Du skal motionere hunden godt i dagens løb både fysisk og mentalt. Hundens sidste gåtur bør finde sted sent på eftermiddagen. Hunden skal altid være i snor.

Tag ikke hunden med ud når skyderiet for alvor går i gang (22.00-24.00).

Hunden skal helst opholde sig i trygge omgivelser den kender. Sæt eventuelt hunden i et roligt rum, træk gardinerne for, tænd lyset og skru op for radioen.

Undgå at trøste og ynke din hund hvis den er bange, hunden vil fejlagtigt tro at du også er bange for fyrværkeriet. Husk på at hunde opfatter det som opmuntring af dens sindstilstand, når den bliver aet og nusset. Det kan derfor virke forstærkende på dens angst, hvis du samtidig kæler med den.

I stedet skal du opføre dig som du plejer og være rolig og fattet, så hunden ser at du ikke er bange og bekymret.

Medicin mod lettere nytårsangst

Hos os anbefaler vi brug af ADAPTIL, Zylkéne og Kalm, og gerne i hele december måned, til de hunde som er særligt sensitive overfor skud og lysglimt. Begge virker naturligt beroligende på hundene. ADAPTIL er et produkt i flere varianter: spray, halsbånd og til stikkontakterne. Zylkéne er kapsler hunden skal spise dagligt.

Man kan med stor fordel kombinere de to. Begge produkter er receptfri og kan købes på vores klinikker.

Medicin mod svær nytårsangst

For nogle hunde er det ikke nok med håndkøbsprodukterne. Dog oplever de fleste en væsentlig forbedring med disse, og så bliver nytårsaften ikke lige så svær at komme igennem.

Vi skal have set dit dyr indenfor det seneste år før vi må udlevere nytårsmedicin.

Kontakt Dyrlægegruppen Østdjurslands personale for yderligere råd og vejledning

Vi ønsker alle et godt og sikkert nytår!

Del denne historie
Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Abonner på tryghed til din bedste ven

AniPlan er et abonnement på forebyggende pleje og sundhed. Dit kæledyr sikres fx regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek. 
Du får mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat