Laserbehandling

Lidt omkring den nye type lV laser

Ny type terapeutisk laser:

Med sin effekt giver den nu mulighed for at behandle langt dybere,og langt større områder på kortere tid,end hidtil. Behandlingen er smertefri, og kan derfor udføres uden bedøvelse.

Virkningsmekanismen:

Der er ikke noget ” hokus pokus” over denne behandlingsform. Laserlyset stimulerer til en øget aktivitet i cellernes produktion af ATP, og øget aktivitet over cellemembranerne. En naturlig forøgelse af de aktiviteter der normalt ses i en helbredelsesproces.Man kan altså sige, at cellernes naturlige helbredelsesproces speedes op.

Herunder opnås tillige en analgetisk effekt ( smertestillende effekt).

Laserbehandlingens primære funktion er altså denne såkaldte foto.bio-modulation. Hertil kommer så den termiske effekt , som også opnås ved massage og varmebehandling. Men det er kun en del af virkningen.

Konklusion:

Laserbehandling er ikke en egentlig helbredende behandling, men et redskab til at speede den naturlige helbredelsesproces, og ikke mindst til at bidrage med en smertestillende behandling.

Hvor kan laserbehandling anvendes med dokumenteret effekt:

Akutte lidelser:

Akut opståede skader i led, sener, og muskler . eks forstuvninger, forvridninger og forstrækninger

Kroniske lidelser:

Typisk slidgigt, eks udviklet ved hofteledsdysplasi, albueledsdysplasi

Smerter i ryggen ( Eks spondylose og påvirkninger ved diskusprolaps)

Hertil kommer en lang række lidelser, hvor laserbehandling muligvis vil have en gavnlig effekt til anden behandling.

Er laserbehandling sikkerhedsmæssigt ok:

Der er få områder som nethinden, skjoldbrudskirtlen, fostre og tumorvæv der ikke må udsættes for denne behandling. Men ellers er behandlingen uden bivirkninger ved korrekt anvendelse.

Hvem behandler:

Typisk vil dyrlægen efter at diagnosen er fastlagt, indlede behandlingen . Herefter vil veterinærsygeplejersken foretage genbehandlingerne.

Hvor meget skal der behandles:

Det afhænger naturligvis af den specifikke lidelse, men typisk skal der behandles 5-6 gange over 3 uger. Ved kroniske lidelser som slidgigt skal der forventes individuelle efterbehandlinger.

Ved de kroniske lidelser vil det ofte opleves, at den medicinske behandling kan reduceres.

Claus Andersen

 

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®